HONEL Slatina

prijatelj vašeg ureda i doma

telekomunikacije / računala / računalne mreže / antenski sustavi /

tooway

TOOWAY TM

ToowayTM je visokokvalitetni, satelitski širokopojasni Internet pristup za korisnike širom Europe.
ToowayTM servis predstavlja novu generaciju širokopojasnog (broadband) Internet servisa koji je brži i fleksibilniji. Satelit je budućnost širokopojasnog  pristupa Internetu.
ToowayTM je proizvod namijenjen manje zahtjevnim i kućnim korisnicima, ali ipak je u potpunosti nezavisan od zemaljske infrastrukture i pruža satelitski internet. Korisnikov antenski sustav prima i odašilje podatke preko satelita prema Eutelsatovom centru u Torinu gdje korisnikova veza "izlazi" na internet. 
Korisnikov promet ostvaren satelitskom vezom nije ograničen, ali podliježe pravilima primjerenog korištenja FAP (Fair Access Policy). Kao i kod svih drugih satelitskih davatelja usluge dijeljenog kapaciteta, sustav za svakog pojedinog korisnika kontinuirano prati prosječnu karakteristiku protoka podataka kroz više različitih intervala i određuje tzv. prag primjerenog korištenja sukladno tarifnom paketu kojeg je korisnik odabrao. Ako korisnik značajno premašuje kalkulirani prag, očekivana su smanjenja brzine u periodima vršne korištenosti satelitske infrastrukture.

ToowayTM koristi satelite. Mala antena na vašem objektu omogućuje da signal skoči s računala na satelit i poveže se s internetom. Zato što je ToowayTM dvosmjerni sustav, isto se događa kada se podaci šalju natrag u suprotnom smjeru.

ToowayTM se ne oslanja na kilometre kablova kojima se spajate na internet pa može dostaviti brze veze gotovo bilo gdje. Ako možete vidjeti nebo s krova svoje zgrade onda gotovo sigurno možete imati koristi od ToowayTM servisa.


tooway
tooway
tooway
tooway
tooway
tooway
tooway
tooway

Ovlašteni smo instaleri ToowayTM satelitskih sistema, a vršimo i

  • - najam opreme za ToowayTM satelitski internet
  • - prijenos manjih događaja putem satelitskog ToowayTM sistema

Tehnički detalji

Viasat SurfBeam tehnologija koristi Ka band, otprilike dvostruko veći u frekvenciji od Ku banda. To implicira manju zraku koja doprinosi manjim terminalima krajnjih korisnika.
Manje zrake omogućuju učinkovitije korištenje satelitske snage na dolaznoj vezi i poboljšani G / T (Gain-over-Temperature) na povratnoj vezi. Zbog manjih zraka manja su i područja pokrivenosti na terenu (beam footprints), ali ih ima više u ukupnom području pokrivanja usluge, što također povećava ponovno korištenje frekvencije. Ka band ima manje smetnji od Ku banda, jer manje satelita radi u toj frekvenciji.
Tooway i Viasat SurfBeam koriste DVB - S2 Variabilno kodiranje i modulacijske tehnologije. Adaptivno kodiranje i modulacija (ACM) prikuplja podatke o slabljenju sugnala iz svakog terminala i prilagođava kodiranje signala i modulaciju za dolazno stanje svakog pojedinog terminala. To omogućuje učinkoviti prijenos do svakog terminala, bez smanjenja učinkovitosti cijele mreže.
Varijabilno kodiranje i modulacija ne zahtijeva povratni kanal i ne prilagođava se uvjetima slabljenja signala u realnom vremenu. Umjesto toga statična učinkovitost je definirana za svaki terminal prema potrebnoj dostupnosti. Time se poboljšava učinkovitost modulacije za razliku od Konstantog kodiranja i modulacije koji zahtjeva primjenu najgoreg proračuna veze na čitavo područje zrake.