HONEL Slatina

prijatelj vašeg ureda i doma

telekomunikacije / računala / računalne mreže / antenski sustavi /

ovlaštena prodaja i servis MAKITA

makita badge

makita

Makita

Makita ponosno slavi 100 godina inovacije. Zalažemo se za još 100 godina kontinuiranog uspjeha kao vodeći svjetski proizvođač električih alata. Sve je počelo jednim motorom prije 100 godina. Makita Corporation je osnovana 1915. godine kao tvrtka za prodaju i popravak elektromotora. Danas, kao globalna marka u više od 40 zemalja, Makita je lider u inovaciji, proizvodeći najbolje proizvode u razredu u 10 tvornica koje djeluju u 8 zemalja. Neusporediva kvaliteta i trajnost proizvoda Makita je vođena odličnim R&D sposobnostima tvrtke, te su zaradili povjerenje profesionalnih korisnika diljem svijeta. Svaki dan, na gradilištima širom svijeta Makita isporučuje snagu, performanse i izdržljivost koje traže profesionalni korisnici, proizvode koji su kompaktaniji, imaju manje vibracija i daju bolji osjećaj.


Korporacija

Makita u svojim razvojnim centrima dizajnira i izrađuje široku paletu električnih, motornih i akumulatorkih alata. Proizvodi također stacionarne uređaje za obradu drva, pneumatske uređaje, te uređaju za rad u vrtu i šumi. Sjedište korporacije Makita se nalazi u mjestu Anjo blizu Nagoye u Japanu. Kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača alata i pribora Makita ima proizvodne kapacitete koji se nalaze u Japanu, Brazilu, Kanadi, Kini, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, SAD-u i Rumunjskoj. Radi potrebe za proširenjem kapaciteta 2012. godine otvorena je nova tvornicu u Tajlandu. Vjera korisnika u kvalitetu i pouzdanost proizvoda je poduprta snažnom prodajnom mrežom s približno 48 predstavništva po svijetu i više od 1000 prodajnih centara.


Servisno tehnička podrška

Svaki Makita alat je pomno kontroliran prema strogim kriterijima za osiguravanje kvalitete. Prema zakonskim i ugovornim pravima, Makita daje jamstvo za svaki alat za besprijekoran rad u trajanju od 12 mjeseci od datuma kupnje. Uvjereni smo da je svaki Makita alat rezultat korištenja najnovije tehnologije iz naših razvojnih centara uz naše dugogodišnje iskustvo. Zato Vam za sve alate iz kataloga 2015/2016 nudimo trogodišnje Makita jamstvo uz online registraciju na www.makita.hr*. Svjesni da svaki dan koji Makita alat provede u servisu znači dan manje za upotrebu alata, osiguravamo kvalitetnu mrežu Makita ovlaštenih servisa širom Hrvatske uz promptnu dobavu rezervnih dijelova iz našeg skladišta u Hrvatskoj. Kompletna servisna dokumentacija, on-line pristup tehničkim shemama, brza obrada zahtjeva u jamstvenom roku - za sve je to zadužen naš ovlašteni servis - uvijek Vama na raspolaganju.

* Uvjeti trogodišnje garancije objavljeni su na www.makita.hr - pogledajte i katalog za vrt i šumu 2015/2016


makita

Tehnologije

Učinkovit DC motor bez četkica

Trajan pri dugom neprekidnom radu
Upotrebljavanje BLDC motora smanjuje napon koji uzrokuje proizvodnju topline, porast temperature na površini kućišta može se smanjiti čak i pri teškim industrijskim radovima koji zahtijevaju dugo neprekidno zatezanje.

Veća količina rada jednim punim akumulatorom
BLDC motori su učinkovitiji, bolje proizvode energiju te su posebno dizajnirani kako bi pružili veće količine rada jednim punim akumulatorom. Dulji vijek trajanja akumulatora smanjuje trošak akumulatorskog uređaja.

DC motor bez četkica
Zahvaljujući nedostatku četkica uređaj ne zahtjeva održavanje. Učinkovitije proizvode energiju od DC motora s četkicama, jer ne dolazi do gubitaka zbog trenja četkica te time omogućavaju niži napon, manje proizvedene topline i povećavanje količine rada jednim punim akumulatorom.

dc_motor dc_motor_2

AVT – Anti-vibracijska tehnologija

AVT tehnologija smanjuje količinu vibracija prenesenu s alata na tijelo korisnika. Povećana oštećenja ruku i tijela su uzrokovana korištenjem modernih električnih i akumulatorskih uređaja. Ručni alati, mehanički uređaji te teška teretna vozila su glavni izvor vibracija koje mogu biti štetne, ovisno o njihovom intenzitetu, frekvenciji te trajanju izloženosti.

Kako funkcionira AVT?
Analiza usporedba za smanjenje efekta vibracija Makita alata je jedna od najboljih u svijetu. Prilikom rješavanja problema Makita AVT alata, sudjelovali smo s korisnicima naših uređaja te poštivali njihove potrebe na radnom području.

Dvije kategorije vibracija na ljudsko tijelo:
- WBV – Vibracije Cijelog Tijela
- HAV – Vibracije Šaka-Ruku
Oba tipa vibracija pojavljuju se kada je korisnik u kontaktu s vibrirajućim uređajem kao što su ručni alati, vozila ili zgrade koje emitiraju vibracije različitih frekvencija, intenziteta te karakteristika na tijelo ili dio tijela. Dulje izlaganje vibracijama ima štetne učinke na zdravlje, sigurnost, udobnost i kvalitetu života korisnika. Kako bi smanjili izloženost vibracijama, Makita je razvila jedinstveni sistem koji značajno smanjuje učinke vibrirajućih uređaja.


Glavne karakteristike AVT tehnologije

Antivibrirajuća ručka
Kuglasti zglob na ručci raspodjeljuje vibracije u svim smjerovima. Gumeni amortizeri apsorbiraju te vibracije i smanjuju njihov utjecaj na korisnika.

Antivibrirajuća bočna ručka
Kada antivibrirajuća bočna ručka počne vibrirati, vibracije se raspodjeljuju u svim smjerovima zahvaljujući kuglastom zglobu koji djeluje kao spojnica. Gumeni amortizer između RUČKE i OSOVINE apsorbira vibracije kuglastog zgloba.

avt_rucka avt_bocna_rucka avt_prigušnica avt_prigušnica_2

Prigušivanje vibracija
AVT mehanizam prebacuje tlak zraka u prostoru ručice te cijevi te »aktivno« kontrolira balansirku kako bi se kretala u suprotnome smjeru od klipa. Na ovaj način eliminiramo vibracije koje bi uzrokovao klip. Kao dodatna mjera opreza neki od naših alata su opremljeni antivibrirajućim ručkama za učinkovitije prigušivanje vibracija.

LXT – Litij-Ion ekstremna tehnologija

LXT tehnologija poboljšava omjer između snage i težine Litij-ion akumulatora. Makita ima najbolji i najobuhvatniji raspon profesionalnih Litij-ion uređaja dostupnih na tržištu. Bez obzira na vrstu vašeg poslovanja možete biti sigurni da ćete odabrati najbolje.

Revolucionarna tehnologija akumulatora
Makita Litij-ion alati su veoma snažni i pouzdani. Široki raspon Makita alata nudi raznolik izbor snažnih i laganih profesionalnih alata za sve vrste rada. Litij-ion alati su visokog razreda te precizni, što možete očekivati od bilo kojeg Makita alata. Litij-ion akumulatori su 40 % lakši od usporedivih Ni-MH akumulatora s visokom tehnologijom energetske gustoće koja sadrži 430 % više radnog kapaciteta tijekom svojeg vijeka trajanja u usporedbi s Ni-Cd akumulatorima. Litij-ion akumulatori imaju nisku razinu pražnjenja čak i nakon dugotrajne pohrane.

accu_graph

Lagani i kompaktni
Najizrazitija razlika između Litij-ion i Ni-MH ili Ni-Cd akumulatora je mala težina postignuta kroz 2 elementa: kemijskim sastavom i fizičkom strukturom. Energija Litij-ion akumulatora se prenosi kretanjem iona litija. Litij ima, od svih elemenata, treću najmanju atomsku masu te je time postignuta manja težina akumulatora u usporedbi s akumulatorima koji upotrebljavaju teže metale koji sprječavaju efekt memorije. Gustoća energije Litij-ion akumulatora je dvostruko veća od standardnih Ni-Cd akumulatora. Kako bi postignuli željeni napon Litij-ion akumulatori zahtijevaju manje ćelija koje radikalno smanjuju težinu te čine akumulatore izuzetno kompaktnima.

Snažniji i lakši
Manja težina znači da je Makita 18 V akumulator jednake težine kao i 12 V Ni-MH akumulator.

Dug, neprekidan i udoban rad
Mala težina te održavanje iste snage ima pozitivan učinak na smanjenje umora. Rad Litij-ion uređajima smanjuje umor zbog manje težine akumulatora, što je korisno za zdravu i sigurnu radnu okolinu. Akumulator je opremljen kliznim kontaktom te dozvoljava velike i sigurne spojeve akumulatora s uređajem.

accu_graph accu_graph

Najbolji u klasi - sistem punjenja
Neki postupci punjenja mogu smanjiti vijek trajanja akumulatora, ako punjač nije dizajniran za efikasan rad s akumulatorom. Zbog optimalnog sistema punjenja Makita može postignuti 430% više cjelokupnog vremena rada svojih Litij-iom akumulatora u usporedbi s Ni-Mh akumulatorima. Ovaj jedinstven sistem dozvoljava komunikaciju između akumulatora i punjača kroz ugrađenu središnju procesorsku jedinicu (CPU) u punjaču i akumulatoru. Ova dva elementa su ključna za produljenje vijeka trajanja akumulatora. Dvosmjerna komunikacija između punjača i akumulatora može identificirati akumulator te pronaći povijest punjenja, analizirati stanje i upotrebu akumulatora te prema tim informacijama napuniti akumulator. Punjenje ovisi od stanja akumulatora. Ako je akumulator nov ili u dobrom stanju tada sistem za optimalno punjenje brzo napuni akumulator. Ako je akumulator oslabio zbog starosti ili nepravilne upotrebe tada će se sporo puniti čime se produljuje vijek trajanja. Sistem stvara beskonačan uzorak punjenja koji ovisi od analize akumulatora te savršeno odgovara potrebama akumulatora. Makita punjač akumulatora hladi i održava optimalnu temperaturu tijekom punjenja, koja zajedno s inteligentnim sustavom produljuje vrijeme rada akumulatora za 430% te omogućava brzo punjenje u samo 22 minute.

accu_graph